COM VA SORGIR ACPAS?
ACPAS es va originar a partir d’un petit grup de set persones altament sensibles que es va conèixer a través d’un grup de Facebook vinculat a APASE (Associació de Persones con Alta Sensibilitat d’Espanya) i que es va trobar per primera vegada en 2013 a la ciutat de Barcelona. Amb motiu d’aquesta trobada es va obrir el grup de Facebook PAS Barcelona, el qual, d’una manera gairebé orgànica, ha anat creixent i evolucionant al llarg del temps, superant els 2000 membres avui dia.
Aquesta primera trobada va estar seguit de molts altres, amb la idea de compartir experiències personals o debatre sobre aspectes concrets relacionats amb el tret que tots teníem en comú. L’interès mostrat per PAS d’altres parts de Catalunya ens va portar a obrir un segon grup en el Facebook, PAS Catalunya, per a tot el territori català.
Les trobades mensuals tenien una assistència i un acolliment cada vegada més gran i, animats per aquest fet, els administradors organitzem la projecció del documental Sensitive a Barcelona a l’abril de 2016, que va omplir el local de la projecció, i que va comptar també amb persones vingudes des de Girona, Tarragona i Lleida. Tot això, juntament amb tots els mails que ens solien arribar amb consultes, va evidenciar que existia un gran interès i una demanda general sobre aquest tema a Catalunya. Aquesta conclusió i el desig de satisfer aquesta necessitat va motivar la constitució del grup com a associació durant l’any 2017.
Avui dia ACPAS és una associació consolidada i enormement activa, amb presència en gairebé tot el territori català.
QUI FORMEM ACPAS?
La Junta Directiva actual la formem Teresa Nandín, Mónica Atienza, Elena Roselló, Cristina Cañardo, Juan-Nicasio García, i Anna Torres. A més, juntament amb nosaltres, col·laboren amb ACPAS:
els membres de comissions: comissió de comunicació, d’activitats i d’educació i infància.
els coordinadors dels grups de zona i en les xarxes socials.
així com desenes de voluntaris, que ens ajuden amb la traducció de textos, redacció i disseny del blog, gestió de xarxes socials, etc.
A tots ells els agraïm el temps i l’energia que dediquen de manera desinteressada a fer possible el nostre projecte.
MISSIÓ, VISIÓ I VALORS
ACPAS té com a missió difondre informació rigorosa sobre l’alta sensibilitat amb dos objectius principals:
- Millorar la qualitat de vida de les PAS, tenint en compte que l’autoconeixement i l’autocura són elements essencials per una gestió adequada d’aquest tret de la personalitat.
- Conscienciar sobre l’existència d’aquest tret, de manera que la societat pugui enriquir-se amb tot el que les PAS podem aportar. Algunes característiques intrínseques de l’alta sensibilitat, com per exemple l’empatia, l’atenció als detalls, la profunditat de pensament, la creativitat i la capacitat intuïtiva proporcionen a les PAS el potencial idoni per a oferir un tipus de valor diferent a la nostra societat, que sovint es passa per alt.
La nostra visió és consolidar-nos com a associació de referència en tot el territori català i aconseguir que el fet diferencial de l’alta sensibilitat sigui conegut i tingut en compte d’una manera positiva en la societat en general i específicament en els àmbits de la salut i l’educació.
Els nostres valors són la participació, inclusió, rigor en la difusió, professionalitat, i empatia.
Volem que les PAS es coneguin i comprenguin a si mateixes, podent canalitzar la seva alta sensibilitat de la manera més sana, harmoniosa i natural possible.
QUÈ FEM?
TROBADES
Trobades per a persones amb alta sensibilitat, on compartim informació, experiències personals relacionades amb l’alta sensibilitat. També s’organitzen trobades temàtiques on conversem sobre diferents aspectes de l’alta sensibilitat.
TALLERS QUINZENALS
Realitzem un taller cada quinze dies, sobre un tema d’interès per a la comunitat altament sensible, oferint eines de creixement i integració del tret per a les persones PAS.
CONFERÈNCIES TRIMESTRALS
Realitzem conferències trimestrals destinades a persones que vulguin obtenir informació general sobre l’alta sensibilitat, ja siguin PAS o no. Es tracta de conferències divulgatives amb l’objectiu de difondre l’alta sensibilitat.
SORTIDES SOCIOCULTURALS
Trobades per a anar tots junts al cinema.
Sortides culturals per a anar a veure una exposició o una altra sortida de tipus cultural.
CLUB DE LECTURA
Quedem per a debatre junts una secció d’un llibre sobre l’alta sensibilitat o de temes relacionats, prèviament llegida pels assistents al club.
TRADUCCIÓ D’ARTICLES
Traducció i publicació d’articles per a promoure la divulgació les últimes recerques científiques de l’àmbit de l’alta sensibilitat.
PER QUÈ FER-TE SOCI DE ACPAS?
- Vols ajudar-nos a difondre l’Alta Sensibilitat en mitjans de comunicació i xarxes socials.
- Vols assistir a conferències sobre l’alta sensibilitat.
- Vols conèixer a altres persones amb alta sensibilitat.
- Vols assistir a activitats culturals, tertúlies o al club de lectura.
- Poder accedir als tallers que coordina l’associació amb descompte.
Uneix-te per a donar suport als objectius de ACPAS
Per només 30 € al any pots recolzar la difusió de l’alta sensibilitat, accedir a activitats i materials exclusius pels socis, y obtenir un descompte en totes les activitats de pagament.
Benvolguts.
Recentment he tingut coneixement a través de la xarxa del que significa ser una persona amb alta sensibilitat i m’he vist molt reflexat en la majoria dels trets reconeguts. Únicament i abans de passar a formar part de l’associació, trobo que per a mi fora necessari tenir una trobada o entrevista prèvia, i així poder decidir amb coneixement de causa.
És per això que simplement voldria concertar una trobada i així coneixer-vos .
Cordialment.
Hola Antonio,
Et recomanem venir a la propera trobada que organitza la associació. Allà podràs coneixe’ns a nosaltres y als socis. En les trobades ens coneixem i compartim experiències personals relacionades amb la alta sensibilitat.
Pots veure més informació sobre la trobada i apuntar-te a través del següent enllaç: https://www.eventbrite.es/e/entradas-trobada-de-gener-del-grup-pas-barcelona-54197754944
Salutacions,
Lidia López.
Hola, bona tarda,
Us he conegut pel.google i voldria saber quelcom sobre vosaltres. No hi ha cap telèfon de contacte. M’he fet sòcia, he pagat. Em vau dir que rebria notícies vostres. Encara no he rebut cap missatge.
Tinc hipersensibilitat des de molt petita. Estic interessada en conèixer-vos i saber quines activitats realitzeu. Moltes gràcies.
Teresa Surroca
Hola Teresa,
Hem rebut la teva sol·licitud de socia correctament. Cada cop que hi hagi activitats o altre informació sobre l’associació t’avisarem.
Avui mateix enviarem informació sobre la trobada mensual i un sopar. Si no el reps revisa la teva carpeta de Spam si us plau.
Pots contactar-nos sempre al email associacio.acpas@gmail.com. També és possible parlar a un dels voluntaris de l’associació per telèfon, però no tenim cap telèfon públic amb un horari d’atenció fixe.
Salutacions,
Lidia López
Junta de ACPAS
Bona tarda,
Recentment he descobert l’ACPAS no sé si per casualitat o perquè tenia que trobar-me amb aquesta. Em sento molt identificada amb l’essència de l’associació, he pogut visualitzar alguns vídeos al respecte que heu anat publicant a la xarxa social de facebook, de la qual sóc seguidora. Donat el meu interès que s’ha despertat al descobrir aquesta associació de PAS, i tenint en compte també que em considero una PAS, m’he fet sòcia. Espero i desitjo poder conèixer-vos en un futur en persona per a compartir experiències i coneixements i poder participar en les activitats que realitzeu. Gràcies i bona setmana!
Bon dia,
Una companya m’ha parlat del PAS i he escoltat l’entrevista a RAC 1 i em trobo molt identificada.
No ho tinc clar si és la meva característica de personalitat i és podria dir que sóc PAS.
Si es possible, m’agradaria poder tenir més informació per saber si sóc o no PAS.
Sempre he sigut molt sensible. Fa un temps que en molesta molt els olors i els sorolls alts. Quedo bloquejada si algú crida.
L’any 1988 vaig ser diagnosticada de hipertiroidisme, em van fer radioiode a l’any 90 i em vaig convertir en Hipotiroidea amb tractament de eutirox 88.
Als 43 anys en van diagnosticar de fibromialgia.
Últimament estic molt sensible, massa segons el meu parer. Ploro per res.
Peró el pitjor és l’ansietat. Tinc la sensació que en falta temps i no trobo temps per fer coses. Sempre vaig molt justa.
Ara també tinc hernia de hiato.
Pel tema de la ansietat tinc sobrepes.
He demanat ajuda a la doctora de capcelera que em va derivar al psiquiatra, que em va derivar al psicòleg i que la psicologa em va dir que havia de pendra paroxetina de 20 i si no em trobava millor aumentar la dosis per la doctora de capcelera.
Em trobo molt desemparada, amb la sensació de que ningú em pot ajudar i jo no sé com sortir d’aquesta situació.
No sé si vosaltres em podreu ajudar, però si al menys si em podeu orientar.
Gràcies per tot.
Palmira
Soy una persona PAS lo llevo pasando realmente mal hace ya mucho tiempo , necesitaba un grupo de apoyo por que no me considero entendida desde nunca , como si fuese un bicho raro . Pero lo que no entiendo es que tenga que pagar para poder pertenecer a un grupo para ser entendida .
Hola Carmen. La asociación organiza actividades gratuitas abiertas también a no socios. Te animo a que nos conozcas en uno de los encuentros mensuales.
Bon dia,
Em dic Carme i soc una persona PAS.
Soc de Girona cuitat i voldria tenir contacte amb vosaltres per saber si hi ha activitats o un grup a Girona.
També puc traslladar-me a Barcelona per reunir-me amb vosaltres ocasionalment.
M’agradaria que m’informessiu de com relacionar-me ama vosaltres.
Gràcies
Carme
Hola Carme. Fem trobades a Girona cada mes. La propera serà segurament el proper 8 de maig. Actualitzarem el calendari de la web amb l’enllaç d’inscripció més endavant.
Per més informació ens pots contactar per email hola @ acpas[.org
M’agradaria fer-me sòcia i conèixer més adults i nens amb altes sensibilitats. Soc PAS i tinc un fill PAS de 9 anys. Som del Maresme i no veig al calendari cap activitat o taller per aquesta zona. No tinc facebook. Es fan activitats a Mataró i entorns? Gràcies. Ana