ENS AJUDEN A DETECTAR POSSIBLES ESTATS DE SOBREESTIMULACIÓ I AIXÍ EQUILIBRAR I REGULAR EL NOSTRE SISTEMA NERVIÓS: El sistema nerviós d’un ésser humà rep estímuls de l’exterior constantment, els processa i reacciona davant ells de diferents maneres, primerament amb una sèrie de sensacions físiques i emocionals i seguidament amb una interpretació mental d’aquestes.

La intensitat amb què reacciona el nostre sistema nerviós en la mateixa situació, davant un mateix estímul, varia molt d’un ésser humà a un altre. Així, per exemple, el sistema nerviós d’una PAS és molt més estimulable que el d’una persona que no ho és, passant d’un nivell estimulació baix a un de sobreactivació amb gran rapidesa.

Moltes PAS portant estils de vida sobrecarregats d’estímuls o amb nivells d’estrès molt alts, viuen en un estat de sobreactivació constant, sense tan si més no ser conscients d’això. Quan estem atents als seus senyals, el nostre cos és un gran aliat a l’hora de donar-nos pistes sobre el nostre nivell d’estimulació a cada moment. En aquest sentit, tenir una bona consciència corporal ens pot ajudar moltíssim a aconseguir una millor regulació i un bon equilibri del nostre sistema nerviós.

ENS AJUDEN A EVITAR ELS PENSAMENTS REPETITIUS I DONAR-LI TORNADES A les PREOCUPACIONS: A més, en portar l’atenció al nostre cos a través del moviment (dansa, ioga, esport…), enfoquem la nostra ment en l’aquí i l’ara, la qual cosa ens relaxa i ens ajuda a sortir dels pensaments repetitius, tan habituals en les persones amb alta sensibilitat i tan característics de les persones amb tendència ansiosa.

ENS ENSENYEN A CUIDAR MILLOR EL NOSTRE ORGANISME: Aprendre a ser conscients del nostre cos, interpretar fàcilment si està relaxat o no ho està, és el primer pas per a cuidar-nos física i emocionalment de la que necessitem; a conèixer millor els nostres límits de benestar i i identificar fins a on ens podem exposar sense caure en l’esgotament i la sobresaturació.

MILLOREN EL NOSTRE ESTAT DE SALUT, FINS I TOT SI ES PRACTIQUEN ESPORÀDICAMENT. En relaxar-nos i posar-nos en marxa a través del moviment, la nostra musculatura es descontractura, el sistema circulatori s’activa, la nostra ment i el nostre cervell s’oxigenen, aportant-nos majors nivells de benestar físic. Hem de recordar que, igual que el sistema nerviós d’una PAS es sobreactiva fàcilment, també té facilitat per a respondre positivament a activitats que rebaixen el nostre nivell de cortisol, quan la predisposició és l’adequada.

ELEVEN EL NOSTRE ESTAT D’ÀNIM A través DE L’ALLIBERAMENT DE ENDORFINES. Igual que li ocorre a qualsevol persona, PAS o no PAS, totes les activitats corporals provoquen l’alliberament de endorfines, hormones del benestar, en el nostre organisme. Si, a més, es tracta d’activitats acompanyades de música, com han demostrat nombrosos estudis, l’efecte positiu de les activitats corporals en el nostre estat anímic, seria fins i tot major.

Una resposta

  1. Moltíssimes gràcies per aquest article/escrit, de fet ha estat gràcies al Ioga que he descobert el meu benestar i en ocasions quan puc gestionar l’espai i ambient a on estar tot el potencial que tinc.
    Gràcies per reconfirmar sensacions i experiències viscudes, veig que és molt evident que sóc PAS i ara avui puc dir que sóc feliç de ser-ho per les possibilitats que m’atorga l’alta sensibilitat.

    Bon dia i bona Vida a tots!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *