cercadores de sensacions

Tot i que les persones altament sensibles solen ser introvertides i poc donades als canvis, la Dra. Elaine Aron explica que un petit percentatge d’elles també té el tret que en psicologia s’anomena “cercador de sensacions”.

Es tracta de persones molt actives, amb una necessitat constant d’estimulació, aficionades a viatjar, practicar esports de risc; que se senten a gust coneixent gent nova i canviant de ciutat, de feina o qualsevol altra de les seves circumstàncies vitals. Són persones que s’avorreixen i desmotiven amb una vida rutinària.

L’Elaine Aron descriu aquest tipus de PAS com algú que es troba sempre amb “un peu en el fre i un altre en l’accelerador”. Possiblement les PAS cercadores de sensacions se sentin més integrades en societat que la resta. No obstant, s’enfronten a una dificultat diferent: encara que necessitin viure “emocions noves” constantment, se saturen de la mateixa manera que qualsevol altra persona amb alta sensibilitat, de manera que és difícil per a elles trobar un punt d’equilibri en què visquin experiències noves regularment alhora que evitin caure en l’esgotament o la sobrecàrrega d’estrès.

Per aquest motiu, quan una PAS cercadora de sensacions descobreix que ho és, normalment la seva vida millora considerablement, ja que finalment és capaç d’entendre i modular aquesta contradicció interna del seu temperament.

 

Article escrit per Teresa Nandín.

2 Responses

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *