Esther Masdeu: La alta sensibilidad de Lúa. (versió en castellà) / L’alta sensibilitat de Lúa (versió en català). Hakabooks, 2021.L’Alta Sensibilitat de Lúa ens acosta en la realitat emocional i reflexiva dels nens/as altament sensibles des de la seva pròpia vivència. L’observació del cel i les estrelles i l’especial relació que manté amb el seu avi ajudaran a Lúa a adonar-se que té una manera intensa, diferent de sentir el món. Un conte útil perquè pares i educadors puguin endinsar-se més fàcilment al ric món interior dels nens PAS.


Elena Miguel, Cuentos que nacen del corazón. Ónix Editorial, 2020.

Sèrie de deu contes infantils, il·lustrats per la mateixa autora i concebuts per a ajudar els més petits a aprendre sobre gestió d’emocions valors humans. Basat en el model de l’ecologia emocional, el llibre conclou amb un glossari d’activitats, que ajuden a reflexionar juntament amb els nens i així trobar la recepta per a sentir-se millor amb un mateix i amb els altres, com la papallona Marina, que al final del conte aprèn a confiar sí mateixa i a acceptar i apreciar els dons que la fan única.


Anna Cortils Munné, El país de les aigües tranquiles. Disset Edicions.

La Nàdia és una nena de vuit anys molt curiosa. Li afecta molt l’estat emocional dels qui l’envolten i l’estimen, és molt observadora i se sap posar a la pell dels altres, necessita el contacte físic de les abraçades, però se satura fàcilment amb les llums i les olors fortes, els teixits aspres o els sorolls, fet que li provoca una sobreestimulació negativa que aviat aprendrà a gestionar gràcies a una amiga molt especial que la durà a conèixer el seu país de calma i serenor on tots els habitants són altament sensibles. Aprendrà la Nàdia a tornar a carregar-se d’energia quan el cos l’hi demani?

Us recomanem tots dos llibres per a nens majors de 6 anys i per als més petits, acompanyats d’un papà, una mamà o qualsevol altre familiar o educador que l’ajudi a seguir-ho bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *